С достатъчно воля и загриженост за благото на пациента от

...
 С достатъчно воля и загриженост за благото на пациента от
Коментари Харесай

Георги Къдрев: Настъпва втората голяма вълна в създаването на технологични решения за здравеопазването

 С задоволително воля и угриженост за богатството на пациента от всички участници в процеса на опазване на здравето е допустимо да живеем в свят, в който предотвратимите болести, затруднения, премеждия и летални изходи в действителност биват предотвратявани, уверен е Георги Къдрев, шеф на Imagga Technologies и изпълнителен шеф на Kelvin Health. Той е съосновател на българската софтуерна компания Imagga Technologies, която израства до софтуерен водач в региона на различаване на изображения на база изкуствен интелект в международен мащаб. Призната е за " Глобален иноватор в обаластта разбор на изображнеия " за 2016 година от IDC и е на челните позиции в голям брой реномирани ранглисти за точност на технологии. Малко след старта на COVID-19 пандемията, през м. март 2020 година, Imagga Technologies съосновава Kelvin Health - компания за разбор на термални изображения на база изкуствен интелект, която си е сложила амбициозната цел да направи скрийнинга и мониторинга на редица здравословни положения и болести наличен и безопасен. Това разрешава всеобщата предварителна защита на затруднения и профилактика за разкриване на неподозирани здравословни проблеми, както и ефикасният мониторинг на хронични или бавнолечими болести.

Георги Къдрев ще бъде измежду участниците в презентационния слот*, отдаден на софтуерните нововъведения в медицината, който е част от “. Той ще се организира на 15 март в София Хотел Балкан

- Защо, съгласно вас, медицината се оказа социално-значимата сфера, предизвикала може би най-бурната конкуренция в търсенето и основаването на новаторски софтуерни решения?

- Човешкият живот и здраве са естествени полезности, чиято стойност няма потребност от обосновка. За разлика от доста други софтуерни артикули и услуги, тези които се грижат за човешкото здраве по натурален метод съставляват интерес за всеки един нас. Независимо дали ние или някой в обкръжението ни има или няма наболял здравословен проблем, опазването на здравето и подобряването на качеството на живот са тематики, които ни вълнуват през целия ни живот.

Населението на планетата ни и продължителността на живот се усилват с темпове по-бързи от обучаването на качествени медицински експерти. Пандемията, през която преминахме, сподели невъзможността на здравната система, в която и да е страна, да се оправи при скупчване на доста болни. Нещо, което въпреки и доста по-невидимо, е годно и при пациентите с онкологични или хронични болести - незадоволителното количество грижа, което те могат да получат, започвайки с предварителна защита и скрининг, минавайки през диагностициране и лекуване и стигайки до палиативни грижи.

Огромно преимущество на софтуерните решения е опцията им да поемат на процедура безграничен размер от аналитична работа, да работят отчасти или напълно отдалечено, да се усъвършенстват в действително време на база противоположна връзка, да не се „ уморяват “, да водят до икономии от мащаба.

С напредването на технологиите като цяло, и след сполучливото им приложение в индустриалната сфера, в композиция с черните статистики за голям брой болести в модерния ни свят, станали още по-актуални и видни с помощта на пандемията, назря моментът технологиите и нововъведенията да стават главен фокус, а не нещо пожелателно или екзотично в актуалната медицина и опазване на здравето.

- Кои от тях ще диктуват бъдещето на опазването на здравето в идващите години?

- В екипа на Келвин Хелт имаме вяра, че профилактичната грижа и предварителната защита с помощта на неинвазивен скрининг и ранна диагностика, които да са налични и вероятни в напрегнатото модерно всекидневие на всеки един от нас, са в основата на устойчивото опазване на здравето. В международен мащаб опазването на здравето до скоро бе напълно реактивно, фокусиращо се извънредно върху това по какъв начин вероятно да даде по-ефективно лекуване на към този момент болен пациент.

Първата огромна вълна софтуерни решения се появиха за да създадат процеса по-ефикасен, да подобрят диагностичния развой на експерта като точност и скорост, да дадат опция за отдалечена процедура. Такива решения към този момент се употребяват, и ще не престават да се употребяват, все по-широко и това основава предпоставки за все по-ефикасна грижа и смяна на концепцията за опазване на здравето.

Вярваме, че втората огромна вълна, която към този момент настава, и част от която сме и ние, е пациентът да е в центъра на опазването на здравето. Пациентът като единица овластена и улеснена да се грижи за здравето си без това да постанова взаимни отстъпки в всекидневието ѝ. Инструменти, които пасивно, само че непрекъснато, да оказват помощ за ранното разкриване на евентуални здравословни проблеми, които да се грижат за вярното следене на лекуването, да предотвратяват повторното появяване на същите тези проблеми. Оптимисти сме, че с задоволително воля и угриженост за богатството на пациента от всички участници в процеса на опазване на здравето е допустимо да живеем в свят, в който предотвратимите болести, затруднения, премеждия и летални изходи в действителност биват предотвратявани!

***

Нови решения в развиването на лечебните подходи и софтуерни нововъведения в медицината ще бъдат показани в два презентационни слота, с които надграждаме тазгодишното издание на  .

Бъдете част от събитието. Програма на форума и регистрационна форма търсете 

Девети народен фарма конгрес се реализира с поддръжката на: ; ;  ; ; ; 

Медийни сътрудници на събитието са: ; ;  
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР